Onverwachte facturen voorkomen? Check uw signalen!

31 juli 2024

1 januari 2026 gaat Pensioenfonds Schoonmaak over naar de nieuwe regels voor pensioen. Natuurlijk zorgen we ervoor dat alles goed geregeld wordt. Daarom is het belangrijk dat uw aanleveringen van loon- en premiegegevens op orde zijn. In dit bericht leest u hoe u dit controleert. 

Er zijn veel openstaande signalen

U doet elke loonperiode pensioenaangifte via het Selfservice Werkgevers Portaal (SWP). Daarna controleren wij of de loon- en premiegegevens die u heeft aangeleverd kloppen en compleet zijn. Is dat niet het geval? Dan krijgt u van ons een bericht per e-mail. Dit noemen wij een signaaloverzicht. Op dit moment staan er nog veel 'oude' signalen vanaf 2016 open  in SWP.

Mogelijk krijgt u een factuur over het verleden

We willen ervoor zorgen dat we voor 2026 klaar zijn om over te stappen naar de nieuwe regels voor pensioen. Daarom zijn wij gestart met het oplossen van 'oude' signalen. Dit kan betekenen dat u een factuur krijgt over 1 of meer jaren in het verleden. Ook als u  zelf niets heeft ingestuurd. Dit gaat dan over missende tijdvakken of verkeerd aangeleverde gegevens.

Check uw signalen in SWP

Wilt u niet voor verrassingen komen te staan? Check dan uw signalen in SWP. En los deze op door de juiste gegevens aan te leveren. Controleer of de gegevens in onze pensioenadministratie juist zijn. Hiermee voorkomt u dat wij gegevens van jouw werknemers moeten inschatten op basis van eerdere tijdvakken en u dus een door ons geschatte factuur ontvangt.