Geld besparen? Maak een plan.

Spaar voor nu. En misschien ook al voor later.
31 juli 2024

Geld sparen is niet altijd even makkelijk. Maar als het eenmaal lukt, is het leuk om uw geld te zien groeien. Spaar voor nu. En misschien ook al een beetje voor later. 

Geld besparen hoeft gelukkig niet moeilijk te zijn. Er zijn handige tools die u kunnen helpen. In dit artikel gaan we het hebben over:

  • Geldzaken bijhouden
  • Een buffer aanhouden
  • Sparen voor later

Houd uw geldzaken bij

Hoe vaak haalt u eten? Of koopt u spullen die snel aan vervanging toe zijn? En weet u welke abonnementen u allemaal heeft? 

Door bewust te besparen op je dagelijkse uitgaven, kunt u meer geld overhouden. Houd al deze uitgaven bij. Kijk aan het einde van de maand welke uitgaven écht nodig waren. 

Zo krijgt u inzicht in uw inkomsten en uitgaven.

Heeft u grip op uw geld? Doe de test op Geldfit.nl en ontdek wat u kunt doen. Geldfit geeft gratis informatie over geld in uw situatie. U krijgt tips of advies die bij u passen.
— 𝐓𝐢𝐩 𝐯𝐚𝐧 𝐊𝐨𝐞𝐧

Houd een buffer aan

Gaat er iets kapot in huis? De wasmachine, of uw auto bijvoorbeeld. Dan is het fijn als u geld achter de hand heeft om dit te kunnen betalen. 

Ook een dagje uit kost geld. Begin op tijd met sparen, zodat u zich kunt verheugen op het dagje uit dat u gepland heeft. 

Gebruik de Nibud Buffer Berekenaar om uit te rekenen hoeveel geld u achter de hand moet houden. 

Sparen voor later

Bent u al goed op weg? Dan is het misschien leuk om verder vooruit te kijken. In MijnPensioenSchoonmaak ziet u hoeveel pensioen u heeft opgebouwd bij Pensioenfonds Schoonmaak. 

Heeft u buiten de Schoonmaaksector gewerkt? Kijk dan op Mijnpensioenoverzicht.nl voor een compleet overzicht van uw opgebouwde pensioen. 

Maak een spaarplan

Poen met Koen

MijnPensioenschoonmaak

Log af en toe eens in op MijnPensioenschoonmaak. Daar ziet u hoeveel pensioen u opgebouwd heeft bij Pensioenfonds Schoonmaak.

Poen met Koen