Hoe deelnemers over ons denken

Resultaten klantonderzoek 2024
10 september 2024

Pensioenfonds Schoonmaak wil deelnemers (nog) beter leren kennen. Daarom doen we elk jaar een onderzoek. Dit voorjaar hebben we het onderzoek opnieuw gedaan. Zo weten we beter wat deelnemers van ons vinden, of ze ons vertrouwen en hoe we beter contact kunnen houden.

Resultaten van het onderzoek

We zijn blij met alle antwoorden. Hieronder staan de belangrijkste resultaten:

 

  • Tevreden over ons pensioenfonds 
    Net als vorig jaar is de tevredenheid iets gestegen. Vooral gepensioneerden zijn positief: 83% begrijpt onze informatie. Bij actieve deelnemers en oud-deelnemers ligt dit op ongeveer 65%. Onze uitleg kan duidelijker, bijvoorbeeld over het Uniform Pensioenoverzicht (UPO).

    Hier vindt u meer informatie over het UPO

  • Pensioen is een lastig onderwerp
    Veel deelnemers vinden pensioen lastig. Daarom is duidelijke uitleg belangrijk. Deze uitleg krijgen deelnemers het liefst via tekst of video. Dit ziet u dan ook terug op onze website. Als deelnemers pensioen beter begrijpen, zijn ze vaak meer tevreden en hebben ze meer vertrouwen.

    Hier vindt u meer informatie over 'pensioen'

  • Weinig kennis over beleggen
    De helft van de deelnemers die nu bij ons pensioen opbouwen en oud-deelnemers weten niet dat Pensioenfonds Schoonmaak belegt. Van de gepensioneerden weet een kwart dit niet. Er is vraag naar meer uitleg over ons beleggingsbeleid. Maar deelnemers vinden het niet belangrijk om precies te weten waarin we beleggen.

    Hier vindt u meer informatie over beleggen

  • Meer vertrouwen door meer uitleg
    We willen dat deelnemers ons vertrouwen en zien als een betrokken fonds. Minder deelnemers vinden dat we goed helpen. We moeten beter uitleggen hoe het pensioenbedrag wordt berekend. Zeker nu het pensioen kan veranderen door de nieuwe regels.

    Hier vindt u meer informatie over de nieuwe pensioenregels

  • Vragen stellen en contact opnemen
    De helft van de deelnemers gaat naar onze website als zij een pensioenvraag hebben. Deelnemers stellen niet vaak zelf een vraag. Maar als ze dat doen, zijn ze tevreden met het antwoord. Het is daarom belangrijk dat deelnemers weten hoe ze ons kunnen bereiken.

    Hier vindt u al onze contactmogelijkheden

Wat we met de resultaten doen

We willen iedereen bedanken die heeft meegedaan aan het onderzoek. We blijven doorgaan met wat goed gaat. Maar we gaan ook werken aan wat beter kan.

We blijven duidelijke informatie geven over belangrijke onderwerpen. Bijvoorbeeld over beleggen en de nieuwe regels voor pensioen. Via onze website en nieuwsbrief houden we iedereen op de hoogte. Ontvangt u de nieuwsbrief nog niet? Meld u hier aan voor onze nieuwsbrief.  

Op 1 januari 2026 veranderen de regels van Pensioenfonds Schoonmaak. Wij leggen stap voor stap uit wat de nieuwe regels zijn. We laten het op tijd weten als er iets verandert. Hier vindt u meer informatie over de nieuwe pensioenregels

Wilt u weten welke onderzoeken wij nog meer doen? En met welke onderzoekbureaus wij samenwerken? Hier vindt u meer informatie over klantonderzoek.

Heeft u vragen? U kunt ons bellen voor meer informatie op 020 583 51 00. Bellen kan van maandag tot en met vrijdag. Van 8.30 tot 17.00 uur. Hier vindt u al onze contactmogelijkheden.